Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Вътрешната опозиция в БСП ще се брои на извънреден пленум?

Guzanov-StanishevДрамите във варненската организация и изхвърлянето на Борислав Гуцанов от листата на кандидат-общинарите в морската столица е дало повод на опозиционерите да започнат акция, с която да полазят по нервите на лидера Корнелия Нинова и ръководството. Опонентите й в партията вече са събрали 60 подписа за свикване на извънреден пленум. Очакват се още няколко подписа, като и Сергей Станишев би трябвало да се подпише под искането.

Темата ще е проблемът с реденето на варненската листа и отношението към Борислав Гуцанов, научи News.bg от свои запознати източници.

Ефект за Гуцанов няма да има, защото той няма основание да обжалва решението на предходния пленум или да атакува по съдебен път листите. Регистрацията на кандидатите е от името на Коалицията БСП за България, а според коалиционното споразумение партньорите на столетната партия предоставят всички права по отговорните решения на Нинова и ръководството.

Така на практика идеята, според запознати, е опозиционерите да се видят колко са и кои са, а в допълнение ще се получи и „разклащането“ на Корнелия Нинова и приближените й.

Евентуалният пленум ще се проведе на 24 септември.

Припомняме, че в неделя Националният съвет на БСП категорично отхвърли кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет за Варна, а и Борислав Гуцанов, дългогодишен ръководител на варненските социалисти, не е водач на листата и е със свалено политически доверие, информира news.bg

Гуцанов е явление в БСП, което това ръководство се опита да прекрати, изтъкна заместник-председателят на партията Кирил Добрев и употреби думата „тумор“.