Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Два пенсионерски клуба и Дом за възрастни хора ще бъдат открити в Девня

shitov3453Два нови пенсионерски клуба и Дом за възрастни хора предстои да бъдат открити в Девня в обозрими срокове. Това обяви кметът Свилен Шитов по време на Празника на пенсионера, който се организира за десета поредна година в индустриалния град.
Новите пенсионерски клубове се намират в кв. „Девня-1“ и в село Кипра. По желание на местната структура на Съюз на пенсионера – 2004, те ще бъдат тържествено открити на 1 октомври, когато се отбелязва Международният ден на възрастните хора.
„След като в продължение на 20 години девненските пенсионери се наслушаха на голи обещания относно искането им за изграждане на Дом за грижи на възрастни хора, мога да заявя, че желанието им вече е сбъднато. Това, което остава, за да заработи Домът в кв. „Река Девня“, е учредяването на общинско търговско дружество, избор на управител и набиране на персонал“, заяви Свилен Шитов от откритата сцена на новия градски парк.

Той пожела здраве, щастие и дълголетие на всички възрастни хора.И тази година Празникът на пенсионера в Девня бе белязан от много позитивни емоции, сладки раздумки и песни от различни фолклорни области на България. Специално участие в събитието, което се организира от Община Девня и местната структура на Съюз на пенсионера – 2004, взеха Гайдарски състав „Войводи“ – част от оркестър „100 каба гайди“, орк. „Камчия“ и др.

barometar.net