Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.10.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7730
GBPGBP12.2229
CHFCHF11.7807

Анкета

Кой ще спечели кметските избори във Варна?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Майк Помпео: Иран извърши акт на война

maik-pompeoДържавният секретар Майк Помпео определи атаката по саудитските петролни съоръжения „атака на Иран“ като е „акт на война“. Помпео не успя да предостави подробности, които окончателно показват, че иранците са започнали атаката, предаде Си Ен Ен.

„Ние бяхме благословени, че няма американци, убити в тази атака, но всеки път, когато имате акт на война от този характер, винаги има риск това да се случи“, каза Помпео. „Това е атака с мащаб, който току-що сме имали не се е виждало преди „, добави държавният секретар на САЩ по-късно.

Помпео, говорейки пред репортери без камера, преди да се приземи в Джида, каза: „Това беше иранска атака. Не е така, че можете да възложите на подизпълнители опустошенията на 5% от световните енергийни доставки в света и да мислите, че можете да се освободите от отговорност. Измамата с хутите не променя пръстовите отпечатъци на аятолаха, които излагат на риск глобалното снабдяване с енергия. „

Помпео заяви, че разузнавателната общност има голяма увереност, че хутите не притежават оръжейни системи като тези, използвани при нападенията. Той каза, че смята, че атаките са с произход от Иран, а не от Ирак.

„Знаем също, че това са системи, които иранците не са разположили никъде другаде, че не са ги разположили извън страната си, доколкото ни е известно. Не сме ги виждали да използват такива типове системи за дронове с вида на обхвати и възможности, нито сме ги виждали да поставят тези ракети там, където биха могли да го направят.

Не видяхме доказателства, че идват от Ирак. Възможно е да е пътувал над Кувейт – това не сме виждали „, каза Помпео.

news.bg