Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Цветанов: ГЕРБ сбъркаха тона на кампанията

Dol-ZvetanovИскам да има честна, справедлива кампания, но това, което наблюдавам в момента, е че действително се залага на живот и смърт, всеки ще покаже най-лошото си лице. Това заяви пред bTV бившият зам.-председател на ГЕРБ, бивш депутат, бивш силов министър и настоящ основател на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.Според него всички политически формации допускат доста грешки в планирането на кампаниите си.

След като остана само редови член на ГЕРБ, Цветанов за първи път няма да е шеф на предизборния щаб на управляващите. Той посочи, че вижда проблем както в тона на кампанията, така и в организацията ѝ. Цветанов напомни, че при предишните местни избори още през юни номинациите на ГЕРБ са били ясни и всеки кандидат е можел мажоритарно да разширява периферията на партията по места.

Според него „ще бъде проблем“, ако ГЕРБ отстъпи от завоюваните преди четири години позиции. Цветанов обясни, че се чува с премиера Бойко Борисов, но двамата не говорели по партийни дела.

За новата си неправителствена организация той поясни, че ще се занимава с проблемите на сигурността, но и по линия на културата и образованието.

Когато говорим за хибридни атаки, за това, което причиняват фалшивите новини, за това, което имаме като присъствие на Русия в България, не са традиционните методи за влияние, а се ползват православието, културата, образованието, за да се подменят историческите факти и да може да се навлиза във влиянието по този начин, обясни Цветанов.
По думи на изпълнителния директор на центъра София Петкова става въпрос за хъб за нови идеи, добри практики, анализи и изследвания.

Относно финансирането на центъра Цветанов заяви, че кандидатстват по съответните проекти и ще се възползват от европейски фондове. Засега ще се въздържим от министерства, защото винаги ще се направят погрешни изводи и заключения, коментира той,цитиран от news.bg