Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Корнелия Нинова финтира вътрешната опозиция в БСП

Kornelia-ninovaЛидерът на социалистите Корнелия Нинова умело надигра вътрешната опозиция в партията, която по-рано инициира подписка за свикване на извънреден пленум, за да се разберат левите по казуса „Варна“, научи News.bg от свои източници в партията. Те успяха да съберат нужните подписи и изпратиха писмо до ръководството на столетната партия да определени деня, в който да седнат и да се разберат ще бъде ли Борислав Гуцанов в листата на червените за общински съветници в морската столица.

Очакваше се извънредното заседание на Националния съвет да се проведе на 24 септември. Това обаче няма да се случи. Нинова е попарила амбициите на опозиционерите, като им е изпратила отговор. В него тя казва, че няма нищо против да има пленум на партията и да се обсъди поставеният казус. Тя е отчела правото на всеки социалист да събира подписи.

Също така в отговора си, Нинова предлага тези, които са инициирали подписката да посочат датата и часа, който е удобен за тях, за да се проведе извънредното заседание. Припомняме, че скандалът тръгна след острата реакция на лидера на варненските социалисти Гуцанов, който се оказа и извън листата за общински съветници. Вместо него водач ще е Анелия Клисарова, бивш министър на образованието в кабинета „Орешарски“. Тя е и кандидатът за кмет на червените във Варна.

По-рано през септември, заместник-председателят на партията Кирил Добрев заяви, че Гуцанов е със свалено политическо доверие. Затова пленумът решил, че няма как той да води листата на БСП във Варна. Няма никаква драма, смята Добрев. Гуцанов е явление в БСП, което това ръководство се опита да прекрати, изтъкна той. Това явление е влязло много сериозно, то е като тумор в БСП, посочи още заместник-председателят на столетницата. Затова пленумът взел правилно решение. Досега никой червен не си позволявал да обжалва пред съда партийно решение. За целта си имало контролна комисия. С Клисарова и младите кандидати за кметове по райони червените щели да имат по-добър успех.