Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Евродепутатът Емил Радев поздрави жителите на Аврен за празника на общината

Emil-Radev89Община Аврен отбеляза 36 години от създаването си. По традиция тържествата се проведоха на площад „Ефр. Иван Арабаджиев”, където всички жители и гости бяха приветствани от кмета Емануил Манолов. Сред официалните лица на празника бяха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и кметовете на Долни чифлик и Ветрино – Красимира Анастасова и д-р Димитър Димитров.

„С всяка изминала година общината става по-благоустроена, с обновена инфраструктура, ефективни социални услуги и придобивки, които съществено подобряват средата за живот на хората. Тези резултати са плод на отговорна и последователна работа от страна на кмета Емануил Манолов и екипа му, затова съм сигурен, че с подкрепата на правителството и с европейската солидарност инвестициите в Аврен ще продължат”, заяви Емил Радев и отправи пожелания за здраве и благополучие към всички в общината.

Кметът Емануил Манолов информира, че навръх празника е подписан договор с изпълнителя на спечеления по Програмата за развитие на селските райони проект на стойност 1,2 млн. лв. „Със средствата предприемаме преасфалтиране и рехабилитация на улици в три населени места – Аврен, Близнаци и Приселци”, уточни кметът, като припомни, че за последните четири години по европейските програми на територията на общината са реализирани инвестиции в размер на над 7 млн. лв. „С привлеченото еврофинансиране осъществихме проекти за обновяване на инфраструктурата, осигурихме социална кухня, развихме услугите в подкрепа на хората в неравностойно положение и др.”, допълни Манолов. Той изтъкна, че със съдействието на държавата е ремонтирано училището в Приселци, а в момента тече ремонт в детската градина в селото. „С държавно финансиране и собствени средства осигурихме общинско сметоизвозване, в което бяха вложени около 800 000 лв. Всяко начало е трудно, но сме амбицирани да подобрим услугата, за да гарантираме на жителите на община Аврен чиста и подредена среда за живот”, подчерта кметът.

Празникът на общината започна с тържествена Света Литургия и благодарствен молебен за здраве и благоденствие в храм „Св. Великомъченица Параскева – Петка” в Аврен, а по-късно в знак на почит и признателност беше поднесен венец пред паметника на загиналите във войните. Честванията завършиха с празничен концерт, който изпълни площад „Ефр. Иван Арабаджиев” с много настроение.

barometar.net