Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Кандидатите за кмет на Девня, Свилен Шитов и Димитър Янев отправиха послания към избирателите

shitov3453Двамата кандидат-кметове на Девня – Свилен Шитов и Димитър Янев, вече са постнали в социалната мрежа своите послания към избирателите, установи репортерска проверка. Първи, в деня на официалния старт на предизборната кампания, е реагирал досегашният кмет и кандидат за нов мандат Свилен Шитов, който е и водач на листата на ГЕРБ за местния парламент.

В поста на Шитов не се откриват никакви агитационни елементи, освен че е благодарил на ПП ГЕРБ за доверието. Той не е посочил номера на бюлетината на партията, нито си е позволил да коментира своите качества от първо лице. Визуализацията на поста му е със снимка в близък план и в анфас от половинвековния юбилей на град Девня, на която Шитов е костюмиран и с вратовръзка. В поста си той прави кратка равносметка на първия си мандат и подчертава:

„Първо трябваше да изчистим заварените общински дългове, чийто размер надхвърляше 2 милиона лева, а паралелно с това и да посеем семената на промяната, които покълнаха и постепенно започнаха да израстват“. Въпреки че е удовлетворен от постигнатото, кандидат-кметът на ПП ГЕРБ заявява категорично, че промяната трябва да продължи:

„Пределно ми е ясно, че постигнатото не удовлетворява напълно високите очаквания за пълна промяна, но пак ще кажа, че ние се разпростираме според финансовите си възможности и според проектния си потенциал, като се водим от експертните разбирания за градоустройство и благоустрояване. Отличието за развитие на градската среда, което спечелих на националния конкурс „Кмет на годината“, ме кара да вярвам, че повечето граждани споделят нашата стратегия за промяна“, пише Свилен Шитов. Той подчертава, че проектната готовност, която има екипът му, гарантира, че промените ще продължат да се случват във всички населени райони на община Девня. Част от новите придобивки, които са планирани за следващия мандат, са модерен футболен стадион, плувен басейн, както и парк в квартал „Повеляново“.

dimitar-ianevНай-младият кандидат за кметския стол в Девня, Димитър Янев, издигнат от КП „БСП за България“ и водач на листата за съветници е визуализирал поста си с видимо самоделен агитационен материал, на който е сниман по сако и риза, но без вратовръзка. От него става ясно коя партия е издигнала кандидатурата му, кой е номерът на бюлетината, както и че кандидатът е станал инженер. Той се е опитал да направи нещо като равносметка на работата си в Общинския съвет, която обаче звучи много общо и декларативно. В посланието му не е заложен нито един конкретен програмен елемент. Иначе инж. Янев е коментирал качествата си от първо лице:

„Смело мога да кажа , че като общ.съветник един мандат , винаги съм работил честно и компетентно в интерес на гражданите“ (съкращенията и пунктуацията са запазени 1:1).

За пореден път обаче 29-годишният политик, бизнесмен и инженер не отговаря на въпроса за неплатените си данъчни задължения към местната хазна и как този факт се вписва в представите му за честност, отговорност, обществен интерес и прочие. „Да си кандидат за кмет е огромна отговорност. Ще дам всичко от себе си , за да не Ви разочаровам“, уверява инж. Янев. В края на поста си той директно агитира избирателите да гласуват за него и още веднъж ги информира за номера на бюлетината.