Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Свилен Шитов: Гарантирам на девненци, че това, което сме започнали, ще продължи и ще бъде надградено.

shitov4563Кандидатът за кмет на Девня от ПП ГЕРБ, Свилен Шитов проведе предизборни срещи с жители на квартал Девня 1. Ето какво сподели той:

Облагородяването на междублоковите пространства, ремонтът и рехабилитацията на пътната настилка и тротоарите ще продължат да са сред приоритетите на местната власт и в следващия мандат, ако ми бъде гласувано доверие и бъда избран за кмет. Това заявих на поредната ми предизборна среща с жители на квартал „Девня-1“, която се състоя пред бл. 70 на ул. „Райко Даскалов“.
Пред мен и пред кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ, сред които Владимир Ненков, Петър Петров и Господин Господинов, гражданите поставиха въпроса за недостига на паркоместа. Ангажирах се с решаването на този проблем, като за целта ще разширим паркинг зоните край жилищните блокове, а и не само там.
Аз и кандидатите за общински съветници на ПП ГЕРБ правим тези срещи, за да чуем гласа на възможно повече хора и за да им гарантираме, че това, което сме започнали, ще продължи и ще бъде надградено.

Вече е избран изпълнител на проекта за основен ремонт и саниране на двете детски градини в кв. „Девня-1“, за който спечелихме финансиране по Оперативна програма „Развитие на селските райони“. Никога досега на двете сгради – детска градина „Незабравка“ и на филиала ѝ „Детелина“ – не е правен цялостен ремонт. През ноември се очаква да започнат дейностите по реализацията на проекта, като в рамките на изпълнението му сградите ще бъдат оборудвани с пелетни котли и със соларни панели за топла вода. Това обясних на поредната ми предизборна среща с жители на кв. „Девня-1“, която се състоя в горната част на ул. „Дунав“.
Гражданите поставиха и въпроса за липсата на детска площадка в този район. Обясних им, че в управленската ми програма за новия мандат е планирано изграждането на две нови детски площадки, които ще се намират в близост. Едната ще бъде на ул. „Райко Даскалов“, а другата – на ул. „Лозарска“. Гарантирах, че и в следващия мандат, ако бъда избран за кмет, с моя екип ще продължим да създаваме по-добри условия за децата и младежите, така че да водят пълноценен живот и да намират успешна професионална реализация в общината, за да спрат негативните демографски тенденции. Част от изпълнението на този приоритет са и професионалните паралелки в СУ „Васил Левски“, чиито възпитаници получават редица социални придобивки по време на обучението и гарантирано работно място в девненските заводи след завършването.
Хората ме попитаха и за търговския център, който сме планирали да изградим в кв. „Девня-1“ през новия мандат. Обясних им, че той ще прилича на вече изградения в кв. „Девня-2“. В управленската ми програма за новия мандат е заложено и цялостно преасфалтиране на уличната мрежа. В близките дни започва и поетапната подмяна на етернитовия водопровод на ул. „Пирин“, като предстои това да се случи и на ул. „Райко Даскалов“. Новите водопроводи ще бъдат пластмасови, което ще сведе до минимум аварийните ситуации, а качествата на водата за питейно-битови нужди ще се подобри.

Shitov434567Хората над 65-годишна възраст могат да ползват безплатно градската автобусна линия №1. Това обясних на поредната ми предизборна среща с жители на кв. „Девня-1“, която се състоя на ул. „Христо Ботев“. Тя е главна и важна пътна артерия за този район. Догодина по цялото ѝ протежение ще бъдат подменени тротоарните площи, за да е удобна за придвижване на пешеходците. Обсъдихме и наболелия проблем за бездомните кучета, по който работим активно с експерти и неправителствени организации, за да намерим възможно най-правилното решение. Хората ме попитаха и кога ще бъде открит и Домът за възрастни в кв. „Река Девня“. Обясних, че всички процедури вече са задвижени, предстои назначаването на управител и на персонал, като по моя прогноза домът може да заработи до края на тази година.

barometar.net