Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Джордан Хендерсън с двулична позиция за расизма – подкрепи Суарес, хока Балъков

hendersonФутболистът на английския национален отбор и Ливърпул Джордан Хендерсън предизвика сериозни полемики на Острова и в Европа с двуличната си позиция за расизма.Джордън Хендерсън обвини селекционера на българския национален отбор Красимир Балъков, че е знаел за проблемите със скандиранията на расистка основа от част от феновете, но си е дал вид, че всичко е наред.

Това се e случило по време на квалификационния двубой от група „А“ за европейско първенство между България и Англия, спечелен от островитяните с 6:0.

„Нещо трябва да бъде направено. Той трябва да се извини от името на отбора и запалянковците. Той ме попита какъв проблем има и аз му казах, че той определено е знаел какво се случва. Той знаеше какви точно са проблемите“, заяви Хендерсън за разговора си с Красимир Балъков по време на мача между българите и англичаните.

Феновете на Манчестър Юнайтед обаче му напомниха, че не той е човекът, който трябва да говори за този световен проблем, тъй като през 2011 г. е демонстрирал истинската си позиция спрямо расизма. На 15 октомври 2011 г. Ливърпул и Манчестър Юнайтед играят на “Анфийлд”, а звездата на мърсисайдци Луис Суарес на няколко пъти нарича Патрис Евра “негро”.

На 20 декември ФА наказва уругваеца за 8 мача и го глобява с 40 000 паунда. На следващия ден ухиленият Хендерсън и съотборниците му излизат на загрявката преди поредния си двубой с фланелки в подкрепа на Луис Суарес, пише Блиц.