Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Свилен Шитов:Имаме готови проекти за битова канализация, футболен стадион,басейн, спортна зала

Shitov88888Това заяви на среща с жители на квартал Река Девня, кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Девня, Свилен Шитов и допълни: Имаме готови проекти за доизграждане на битовата канализация на улиците „Момчил Войвода“, „Марцианопол“ и „Константин Иречек“, както и за подмяна на водопроводите на улиците „Марцианопол“ и „Владислав“.
През новия мандат аз и екипът ми сме планирали и ремонт на читалище „Отец Паисий“, където ще оборудваме фитнес зала. В двора на читалището ще изградим мултифункционално игрище за футбол, баскетбол и волейбол. Хората поставиха въпроса за доболничната помощ в поликлиниката, като поех отговорността да възстановим рентгенологията и лабораторията, както и детското отделение в болницата. В квартал „Химик“ и Гъбената махала предстои подмяна и изграждане на ново улично осветление, както и подобряване на обществената среда.

Футболен стадион, градски плувен басейн, спортна зала и мултифункционално спортно игрище – това са част от новите придобивките, които аз и екипът ми сме планирали да изградим в кв. „Девня-2“ през новия управленски мандат.
Пред жители на квартала обясних, че вече имаме пълната проектна документация и сме получили необходимите разрешения за строителство, което трябва да започне през пролетта на 2020 година.
Футболният стадион и плувният басейн ще бъдат изградени на общински терен до СУ „Васил Левски“, а спортната зала и комбинираното игрище за футбол, баскетбол и волейбол – в двора на бившия Техникум по химия.
Разгънатата застроена площ на стадиона ще бъде 2327 кв. м., а на плувния басейн – 214, 05 кв. м. Теренът на стадиона ще бъде изцяло тревен и с дренажна система. Съоръжението ще е с капацитет до 3000 броя седящи места и официална трибуна. Проектът предвижда още открит общински паркинг с капацитет 155 бр. паркоместа, 2 бр. – за автобуси, 9 – за официални гости и 4 – за хора с двигателни увреждания.

barometar.net