Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Петър Липисков: Искам младите да се върнат в България, тук имат шанс

petar-lipiskovПетър Липисков е кандидат за общински съветник от листата на СДС-Варна, под номер 64 в бюлетината. Той е от реализиралите се в чужбина млади хора, които се връщат в България. Завършил е Техникум по машиностроене и автотранспорт във Варна. Има професионален опит в туризма, в печатница като оператор на високооборотна печатна машина. В Англия работи в голяма английска компания за поддръжка на апартаменти в централен Лондон и не след дълго става управител в същата фирма. В момента е главен оператор на единствената в страната високоскоростна ситопечатна машина.

– Какви са основните политически послания на кандидатите за общински съветници от листата на СДС?
– Подобряване на живота на гражданите, ясни правила за всички, европейски граждани с европейски доходи.

– Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците на СДС?
Имаме сериозна икономическа програма за прогнозиране и стратегическо развитие. Необходим е научен и административен екип за подготовка, участие и контрол в реализацията на европейските проекти във Варна – обновяване на градската среда и запазване на зелената система на града.

В социалната сфера и здравеопазването – повишаване на доходите на работещите в социалната сфера, реновиране на сградния фонд и на управлението в общинското здравеопазване с въвеждането на високотехнологични практики, например ТЕЛЕМЕДИЦИНА.

Образование и наука – повишаване на доходите на педагозите в детските градини и акцент върху местната история, практика и ангажираност към локалния патриотизъм като база за изграждането на национални и европейски ценности. В младежки дейности и спорт – активна подкрепа на младежта и спорта като профилактика на здравния статус на младите и възпитаване на истински български и европейски граждани.

Изграждане на инфраструктура под мотото „До дома на всеки варненец” – благоустрояване на вътрешно кварталните улици и пространства.Изграждане на спорт ни съоръжения, велоалеи, паркове и детски площадки.

В каква степен добре стикования екип е гаранция за ефективна работа?
– Екипната работа е коренът на успеха в съвременния мултидисциплинарен свят. Когато всеки в екипа знае какво прави, всички ще бъдат мотивирани и работещи в хармония за обща цел. Това осигурява разнообразие от идеи, творчество, перспективи, възможности и подходи за вземане на ефективни решения. Добре стикованият екип позволява иновативност, като от своя страна създава конкурентно предимство.

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци,хората от вашия квартал, колегите в професионалната ви сфера?
– Един от основните проблеми е замърсяването на въздуха, в централната част проблем са парко местата, редовното сметосъбиране, поддръжката на зелените площи и междублоковите пространства.

– Какви конкретни ангажименти смятате за личен приоритет?
– Майките с колички не могат да се придвижват- условията в градската среда трябва да се подобрят; тротоарите трябва да се освободят от неправилно паркиралите автомобили. Майките с колички и хората в неравностойно положение трябва да се придвижват без препятствия в града! Мисля, че във всеки квартал трябва да има изграден спортен комплекс – децата трябва да спортуват и играят в безопасност.

И нещо лично – искам да покажа и да докажа на сънародниците си, които са извън пределите на страната, че те могат да помогнат на България и да направят така, за да се чувстват финансово добре и независими. Нека върнем българите в България ! В България всеки може да се докаже и да постигне целите си, нужно е само достатъчно силно желание.
sdsvarna.net