Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Д-р Янко Станев, СДС – Варна: Смятаме, че можем да помогнем на града с нашата експертиза

stanev333Приоритетите на СДС за развитието на Варна са два и са фундаментални. Единият е връзка с финансово-икономическото решение на проблемите на града, а другият – създаването на икономически стълб за планиране. Ние смятаме, че това, с което можем да помогнем на града, са нашата експертиза в тази посока, за да може да планираме и по-успешно да реализираме средствата. Това коментира в интервю за Радио „Фокус“ – Варна лидерът на ПП Съюз на демократичните сили (СДС) и водач на листата за общински съветници на СДС за Варна д-р Янко Станев.

Той призна, че кадрово градът не може да бъде обезпечен достатъчно сериозно по отношение на всички технологични процеси и затова понякога гражданите са недоволни.
„Но ние ще работим в тази посока. Вижте, в една западноевропейска община, икономическият отдел и отделът за планиране, представляват една трета от администрацията. И при нас трябва да стане така и аз мисля, че ще стане. От там нататък всички наши цели, които имаме по отделните райони, са приоритети в програмата ни“, заяви той.

Д-р Станев допълни, че едни от основните приоритети за СДС ще са образованието и здравеопазването, но и започването на важни инфраструктурни проекти, част от които – с европейско финансиране. Сред тях той изброи построяването на втори Аспарухов мост, изграждане на бул. „Цар Освободител“ и Северната тангента, на ул. „Атанас Москов“, както и яхтено пристанище, но и облагородяването на вътрешнокварталните пространства.

„Затова и сме подредили листа, в която са доц. Медиха Хамза, д-р Людмил Цветков, в която имаме експерти като Стефан Станев. Приоритетите на града ни, те са еднакви за всички партии. Затова трябва да се види какви са разликите. Ние подкрепяме г-н Портних за кмет, подкрепяме и поредните кметове на ГЕРБ, т. е., форматът ЕНП. В програмата му присъстват и всички наши приоритети, с тези две-три неща, които ние ще изведем на преден план. Аз лично смятам, че няма кмет, който може да огрее навсякъде. И затова, като се върна на предишните мандати, и за следващия мандат мога да обещая от името на СДС денонощна работа от нашия екип“, посочи още д-р Станев.

„Това е нашият принос за успеха. Ще следя за тази част от тези проекти, които изговорих, тъй като те са около 150. Може би този опит, който аз съм натрупал, е по-малък от опита, който СДС има. И затова смятам, че Варна има голяма нужда от СДС. И тези, които отричат СДС, отричат класиката в живота – че познанието прави силата. Казват, че познанието правело и печал. Съгласен съм да съм и печален след четири години, ако всички тези неща, които изброих, са готови“, обобщи той.

focus-news.net