Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 12.11.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7714
GBPGBP12.2810
CHFCHF11.7825

В категория Анализи

Варненци вярват на очите си – не на раздухани „скандали”

portnih_klisarovaВ предизборната битка за Варна интригите взеха връх – все пак сме град с византийско мислене и еснафски манталитет. Тази сутрин по БТВ имаше някакво жалко подобие на дебат. Копираният от Бареков формат, кандидатите за кметове да дебатират на фона на дюдюкания на партийни агитки е тотална простотия. Кой политик, който уважава себе си ще се подложи на подобно мазохистично изживяване? Логично Иван Портних и проф. Анелия Клисарова не участваха в дебата. И да бяха участвали – полза никаква. Варненци не гледат подобни „дебати“, те гледат свършеното до момента и не вярват на празни обещания.

 Раздуханият скандал „Хайфа“ /пазен за местните избори/ се оказа спукан балон. Комерсиалната израелска телевизия „Канал 20“ е украсила случилото се в Хайфа, някой иска да провали кампанията на Иван Портних – но не успя. Ако той наистина се бе държал „позорно“, евреите нямаше да спестят този факт на премиера Борисов и още през зимата на 2018 г., той щеше да реагира.

Повтори се неуспешния опит от 2015 г., когато бяха пуснати някакви снимки на Портних…и над 76 000 варненци гласуваха за него. Няма как с евтини номера да бъдат подлъгани варненци, няма как промяната на визията на Варна да се омаскари с една раздухана история от преди 2 години. И това ще стане ясно на 27 октомври.

Станимира Петкова

barometar.net