Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Люба Кулезич: Внушенията на Борисов са сигнал за бъдещия собственик на БТВ

‘Казват, че Келнер е неуправляем, което е една от причините да му бъде отказана от Комисия за защита на конкуренцията сделката с Нова телевизия, но очевидно човекът е амбициран. Той купува цялата медийна група на “СМЕ“. Това е добър знак, защото означава, че е възможно от тук да настъпи някакъв пробив в това бетонирано статукво в медиите, което довежда до унижението на тези медии, до невъзможността да реагират срещу намесите на всякакви видове т.нар. власти“, това заяви журналистката Люба Кулезич в предаването “Денят с В. Дремджиев“, излъчващо се в ефира на TV+ и TV1 , a думите ѝ са по повод предстоящата смяна на собствеността в bTV, която ще доведе чешкия бизнесмен Петър Келнер начело на телевизията, информира Fakti.bg.

“Когато Борисов прави директни внушения и нападки срещу една медия, която е изключително успяла да съхрани елементи на влиятелност и дори прави опити за някакво достойнство напоследък, това е сигнал за Келнер. Да ви кажа вижда ми се малко като сигнала на жабата, която сигнализирала вола, че ще си вдигне лапичката да я подковат. Келнер е изключително мощна фигура и сведенията за него са, че от чешките т.нар. олигарси, той най-малко е заподозрян в криминални действия. Своеобразен непокорен дух. Да видим дали това е точно така. Но самият факт, че се прави опит за индиректна заплаха срещу един бъдещ собственик на медия чрез унижението на нейни журналисти и на сегашното ръководство на медията, е изключително лош знак.

По повод поредните безумия около т.нар. градска десница, Кулезич заяви:

“Става дума за тази психофизиология, която първо ни кара да кретаме след някакви световни тенденции, европейски, големи тенденции, на пробив в клиширани, износени, изхабени ситуации. То ще се случи, но няма да се случи през тази демонстрация на високомерие, сектантщина, егоизъм и ревност, която за съжаление показват и генерал Атанас Атанасов, и Христо Иванов, който преди години събираше големи надежди, но после беше погълнат от същото това сепаративно отношение към хората, с ужасяваща морална претенция. Статуквото се подпомага очевидно, волно или неволно“.

“От самото начало, когато беше ясно, че Мая Манолова също ще се номинира за кмет, трябваше нашите десни лидери да разберат, че това е залагане на два коня от един и същи играч. Трябваше да бъде ясно, че Фандъкова независимо от това колко е кротка и възпитана, с всичките схеми зад гърба ѝ, между които минават и схеми на КОЙ, и това беше ясно. Това беше ясно и лесно да се разгадае. И Манолова, която е продукт на въпросния модел. Това означава, че сценаристите отзад заложиха хитро на две кобили. И ако тези хора бяха достатъчно прозорливи, великодушни, щедри, не толкова загрижени за собственото си оцеляване, макар и в маргиналията на политиката в момента, те щяха да прозрат, че трябва друг тип обединение. Срещу двете кобили на един и същи играч – наречен КОЙ, КОЙ..“, добави Люба Кулезич.