Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

След случаят „Емилия Кларк“: Сексът пред камера ще е само срещу подпис

Денерис Таргариен

Сексът пред камера вече ще става само след изричното съгласие на актрисата, информира „Телеграф“. Тя трябва специално да е уведомена от режисьора и продуцентите какво ще съдържа голата сцена и ако е съгласна с това, ще се подпише, че може да бъде снимана. За това са се разбрали режисьорите във Великобритания, съобщава Би Би Си. Става въпрос за индустрията извън порното и важи за всякакъв тип художествени филми. Всичко започна след изказване на актирсата Емилия Кларк, позната като Денерис от „Игра на тронове“. Тя призна, че предварително не е знаела, че ще бъде напълно гола за някои от сцените в сериала. Това много я смутило и тя с часове плакала. Партньорът й пред камерата Джейсън Момоа, който играе мъжа й хал Дрого й помогнал да преодолее стреса.

Режисьорите във Великобритания и филмовата им академия вече създават морален кодекс, който да определя стандартите по въпроса в целия свят. Така всяка актриса ще бъде уведомена поне 48 часа по-рано до най-малката подробност за сцените на голота. В това число и за сцени, в които е по бельо, къси поли, панталонки и т.н.

За мъжете актьори обаче нищо не се казва, дали те трябва да бъдат уведомени или не. У нас това правило също ще влезе в сила, но не е ясно точно кога. Родните кинаджии казаха, че по принцип актрисите винаги знаят предварително дали ще се разголват и това е практика от десетилетия. В НАТФИЗ дори ги обучават как да се събличат, но това не става насила, а само доброволно. Ако студентка откаже, тя не се разголва нито на сцената, нито пред камерите.