Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Докога ще рушите Варна, безмозъчни идиоти?

Преди време моя съседка направи градинка пред офиса си. Сложи кашпи, зася цветя – стана хубаво. Беше ми драго всяка сутрин да минавам край градинката. Но вандали изскубнаха цветята, някаква баба и тя започна да краде теменужките. Жената зася нови цветя, други тъпанари ги изскубнаха – и тя се отказа. До офиса ми има фото, пред което поставиха кафемашина. Момчето, което работи във фотото се грижи за нея, от кафемашината звучи музика, кафето е хубаво. Но и тук се появиха идиоти, които постоянно трошат плексигласа на машината. Защо бе, тъпанари? Нямате ли си друга работа, че трошите пейки, спирки, улични лампи и кафемашини? Нямате ли мозък в празните си тикви, за да осъзнаете, че трябва да пазите?

Ясно ми е, че вандалите са пишлемета, които нищо не са създали през живота си. И няма да създадат. Освен деца – новоизлюпени пишлемета, които ще станат вандали като тях. Разбирам, че община Варна ремонтира 230 детски площадки, но я мързи да сложи камери и охрана, които да заснемат и накажат вандалите, които трошат.. Същото е с автобусните спирки. С пейките в парковете. С уличните лампи. С градинките.

Не мога да накарам мои приятели и познати да не хвърлят фасове и боклуци по улиците. Така им е по-лесно. Да мърсят. Защото знаят, че няма кой да ги глоби. Я, ги одрусай със 100 лева за хвърлен фас – да видим няма ли да се научат. Но няма кой да изпълнява Наредбата за опазване на обществения ред. Чиновниците ги мързи да си мръднат задниците, да тръгнат по улиците и да глобяват. Варненци ги мързи и ги е страх да направят забележка на тъпанарите, които мърсят, спират по тротоарите и хвърлят боклуци!

Резултатът: Шепа идиоти рушат направеното и няма полиция, няма община, които да ги озаптят. Както никой за поредно лято не озапти мотористите, които вдигат Варна на главите си с безумните децибели на моторите си.

Изводът: Не заслужаваме нищо хубаво! Не заслужаваме хубави спирки, детски площадки, улици и тротоари! Заслужаваме да тънем в мизерия и да се въргаляме в нея, като прасета!

Докато не осъзнаем, че Варна е нашият град. Градът, в който живеем и трябва да пазим от вандалите и идиотите!

Иво Югов

barometar.net