Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

СДС-Варна утвърди основните си задачи в новия мандат на Общинския съвет

Анализ на резултатите от местните избори обсъди на заседание Общинският съвет на СДС-Варна. Синият актив се обедини около мнението, че повишеният брой гласове спрямо местните избори през 2015 г. не удовлетворяват СДС-Варна, въпреки посочените по време на дебатите обективни и субективни причини. В тази връзка областният съвет прие решения, свързани с разширяване на базата си – районните организации и хората по места да са информирани за политическата дейност на СДС.

На заседанието беше представена информация за участието на варненските представители в конгреса на ЕНП в Загреб и за провелия се в Монтана Национален съвет на СДС.

Представителите на СДС в новия състав на варненския Общински съвет ще държат за посоката за развитие на града. Предварителните изводи на СДС относно конфигурациите в ОбС, които биха се оформили, са, че мнозинството трябва да избягва корпоративните и неполитически формули, а за формата ЕНП във варненския Общински съвет е от особено значение политиките във Варна да спомогнат за спечелване на парламентарните избори. Това трябва да е основна цел на СДС-Варна, която ще бъде провеждана от неговите представители в местния парламент. Съветниците на СДС бяха упълномощени да водят политически разговори със структури и партии, подкрепящи дясна политика на местно ниво и в национален план.

На заседанието бяха поставени задачи за доклади по отношение на подготовката на Бюджет 2020 на община Варна, на приемането на план-сметката „Чистота” този месец, приемане на политиките в здравеопазването, поставящи здравето на хората в центъра на внимание на Общинския съвет и развитието на социалните технологии. Водещо остава планирането на устойчивостта на икономическата среда за развитието на дребния и среден бизнес в града.

Синият актив прие предложение за свикване на областен съвет, график за районни конференции в периода 22-26 януари и общинска конференция на СДС на 21 февруари 2020 г. Като основни задачи СДС-Варна очерта провеждането на отчетно-изборните конференции, подготовка за парламентарните избори, съхраняване на кадровия и политически потенциал на синята партия и влиянието й в приоритетните сектори на политиката.

sdsvarna.net