Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Варна е в готовност за преминаване в едносменен режим на обучение в училищата

Варна е в готовност за преминаване в едносменен режим на обучение в училищата, съобщи кметът на Варна Иван Портних, цитиран от Varna24.bg. Морската столица ще бъде сред първите, които ще решат този толкова важен за ученици и родители проблем, увери кметът. „Варна е в доста висока степен на готовност спрямо другите градове за преминаване към едносменен режим на обучение. Разчитаме на подкрепата на Министерство на образованието и науката, на правителството, защото Варна с това, което е направено до момента, има шанса да е един от първите големи градове, който да реши този проблем“, каза Иван Портних.

По информация на bTV на две смени се учи в 337 училища в 25 области. В Габрово, Смолян и Силистра всички училища са преминали на едносменен режим. От министерството обясняват, че препоръката ще се прилага само там, където има готовност. „Ако няма условия, няма как да се осъществи. Но е възможност“, каза Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката.
Едносменният режим трябваше да влезе в сила от следващата учебна година, но се отложи заради липса на готовност. За София гратисният период е 10 години.