Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

СДС-Варна свиква конференция на 22 февруари

Цикъл от отчетно-изборни конференции предстои в СДС-Варна, реши Областният съвет на синята партия. Форумът на варненската общинска организация на СДС ще проведе на 22 февруари. На заседанието днес беше утвърден график за събрания в петте района на Варна. Те започват от „Аспарухово” на 22 януари, следват „Вл. Варненчик” на 23 януари, „Младост” на 24 януари, „Приморски” на 25 януари и „Одесос” на 26 януари.

Председателят на варненската организация д-р Янко Станев поздрави 14-те общински съветници на СДС във Варненска област и подчерта, че изборът им е знак на доверие към тях и към синята партия.

Заседанието утвърди дати за конференции на останалите организации във всички общини на областта. Периодът за провеждане на форумите е от 30 януари в Аврен, Бяла, Долни чифлик, 31 януари – в общините Суворово, Вълчи дол, Ветрино, Аксаково, на 1 февруари предстоят форумите в Белослав, Девня, Дългопол, и Провадия.

Като основни задачи СДС-Варна, очерта провеждането на отчетно-изборните конференции, подготовка за парламентарните избори, съхраняване на кадровия и политически потенциал на синята партия и влиянието й в приоритетните сектори на политиката. СДС трябва да удържи политическото темпо, времето, в което живеем е бурно и шеметно – потъват общества, нации, държави, светът се развива с бясна скорост, каза д-р Станев. По думите му Варна, Варненска област и България трябва да отговорят на скоростта, с която се развива животът и отговорността за това е на европейското дясно политическо пространство.

Лидерът на СДС-Варна подчерта още, че като малкия партньор във формата ЕНП, СДС има своето предимство в силната си зависимост от каузата на демокрацията. Според него основната политическа цел на СДС е да има свой представител в българския парламент, информира sdsvarna.net