Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2020
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7817
GBPGBP12.1793
CHFCHF11.8484

Анкета

Приемате ли строгите мерки, които прилага държавата в борбата с коронавируса?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Областният управител на София Илиан Тодоров напуска „Атака“ след бой с други членове на партията

Един от най-верните хора на Волен Сидеров напуска партия „Атака“, научи „Флагман“. Става въпрос за областния управител на Софийска област Илиан Тодоров, който е бивш депутат от формацията на Сидеров. Пред „Флагман“ Тодоров каза, че е имал спор в понеделник вечерта с хора от „Атака“, като се стигнало и до саморазправа.

Областният управител бил повикан на среща с Волен Сидеров. След като Сидеров си тръгнал, обаче, настанала жестока разправия между Тодоров и Десислав Чуколов – зам.-председател на „Атака“. Те били в тежък конфликт от около две години.

В спора се намесил и Николай Караколев – водещ на предаване по партийната телевизия на „Атака“. Той нарекъл Илиан Тодоров „предател“, след което го нападнал физически.

„Бях ударен от Караколев“, каза пред „Флагман“ Илиан Тодоров, като обясни, че „тупаникът“ бил под окото.

Тодоров тръгнал да отвръща, но Караколев бил опазен от шест човека, които го издърпали. По думите на областния управител, Чуколов е виновен за всичко – той организирал разправата и направил интригата.

След конфликта Илиан Тодоров опитал да говори с Волен Сидеров, но телефонът му бил изключен. Успял да се свърже със съпругата на лидера – Деница Сидерова (бивша Гаджева).

На въпроса – Сидеров на чия страна е в спора между Тодоров и Чуколов, областният управител отговори: „При Сидеров няма страна, при Сидеров е само интересът. Той е най-добрият брокер… Сидеров е брокер, най-добрият в света.“

Илиан Тодоров е категоричен, че напуска „Атака“. Засега обаче остава областен управител.

„Нямам нищо общо със Сидеров и алкохолната му пиянска банда, защото това са алкохолици и наркомани (…). Не ме интересуват изобщо повече”, каза афектираният Тодоров.

Той е готов да се оттегли и като областен управител, но ако премиерът Бойко Борисов поиска това от него.

„Аз съм готов веднага да си подам оставката и да нямам нищо общо с политиката даже вече. Ще продавам пчелен мед“, пошегува се Илиан Тодоров.

За конфликта му с ръководството на „Атака“ имаше индикации още преди няколко месеца.

Припомняме, че Тодоров се изяви като „ангел-хранител“ след хулиганската акция на Волен Сидеров в НАТФИЗ през 2015 г. 34-годишният тогава Илиан самоотвержено грабна лидера си и го изведе от конфликтната ситуация, след като Сидеров бе получил юмрук в лицето.