Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Няма следа от мъжа, обвинен за взрива във Варна

Без следа е изчезнал обявеният за общонационално издирване Веселин Димитров, обвинен за взрива в жилищен блок във Варна, информира БНТ. Възможно е точно Димитров да е една от двете жертви на взрива, защото все още не е потвърдена самоличността на откритите две тела. Те са били в два съседни апартамента. Очаква се до седмица да са готови резултатите от ДНК експертизата. Според разследващите – все още няма данни в жилището да са съхранявани взривни вещества и оръжейни боеприпаси.

При първоначалните огледи на блок 302-ри на ж.к. „Владиславово“ не бяха открити сериозни конструктивни проблеми. Хората, обаче не могат да се върнат за момента в домовете си. Очаква се днес от болницата да бъдат изписани и трите деца, които пострадаха при взрива. Експерти оглеждат блока, за да се види дали хората могат да се върнат в домовете си. Огледът ще продължи около месец.

Таня Василева – директор „Социални дейности“ във Варна заяви, че ще се увеличава броя на хората, които търсят подкрепа. Сега те живеят при близки, роднини, приятели. Преглеждат всички общински жилища по райони.