Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

ФК „Спартак“ Варна с ново ръководство, Асен Миланов влезе в управата

Спартак (Варна) вече има ново ръководство, избрано на Общо събрание, което се проведе снощи. Председател на клуба е бизнесменът Асен Миланов, а зам.-председател Антон Симеонов.
Останалите членове на Управителния съвет са: Стефан Калименов, Сергей Петров, Иван Жеков, Красимир Кузманов и Бисерка Асенова.

Асен Миланов стана известен покрай споровете си с Веселин Марешки. Делото срещу Марешки, заведено от Миланов е от ноември 2015 г. По него подсъдими са лидерът на партия „Воля” и Красимира Колева. Двамата са обвинени в изнудване на наемателя на пицария „Ред хот” Асен Миланов и за увреждане на имуществото му.

Марешки и Колева бяха обвинени от прокуратурата, че от 9 до 16 ноември 2014 г. са опитали да принудят Асен Миланов да им плаща за наетото от него заведение 10 000 лв. наем месечно, вместо на бившия съпруг на Колева, с когото имал договорни отношения. След като Миланов отказал, те го засипали с проверки, спрели му неправомерно тока и направили опит да съборят част от пицарията.

В края на 2019 г. Варненския окръжен съд с председател Яна Панева, оправда Марешки и Красимира Колева. Варненската окръжна прокуратура внесе в Апелативния съд протест срещу оправдателната присъда на Веселин Марешки и Красимира Колева, а Асен Миланов обяви, че ще обжалва присъдата. Според нея, съдът неправилно е оценил събраните доказателства, като на втора инстанция ще бъдат изложени и допълнителни съображения.

На снимката – Асен Миланов /вдясно/ в спор с Веселин Марешки

barometar.net