Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Как деца посадиха дърво – трябваше да го видите, безхаберници!

Днес сутринта гледах как малки деца засажадт дръвче, инициатива на Никола Рахнев, създател на платформата gorata.bg. Трогателна гледка – децата се надпреварваха да помагат при зариването на пръстта на дръвчето. Радваха се на талисманът Зеленко – своеобразен символ на идеята да се прави добро. Досега Никола Рахнев и екипа му са засадили близо 1 000 000 милион дръвчета! Невероятно постижение за доброволците, които милеят за природата на България.

Днешната радост на децата трябваше да видят безхаберниците, които незаконно секат горите и ги замърсяват с боклуци. Бракониерите, които убиват животни в горите. Идиотите, които палят огньове, хвърлят фасове и палят горите. Всички българи, за които гората е място, където отиват да се разпищолят, да мърсят, да хвърлят пластмасови бутилки и найлонови торбички. На тези хора, като деца е нямало кой да им обясни какво богатство са горите. Горите не са място за безобразни пикници, след които оставяш камара от боклуци. Гората е място, където човек се среща с природата, прекланя се пред нейното величие и се смирява.

Гората не е за тъпанари. Тя е за хора, които живеят в мир със себе си. Тя е за хора, които обичат природата. Дано децата, които днес посадиха дърво станат такива хора.

Иво Югов

barometar.net