Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Хоакин Финикс ще изиграе Наполеон във филма на Ридли Скот „Kigbag“

Изминаха 20 години, откакто Хоакин Финикс изигра коварния император Комод под режисурата на Ридли Скот в „Гладиатор“ и продуцентите от 20th Century Studios са решили, че е време този звезден тандем отново да се обедини и пак да заложи на историческата тематика. Новата продукция ще се казва „Kigbag“ (буквално – войнишка раница), а Финикс ще влезе в ролята на друг император – Наполеон Бонапарт.

По информация на „Deadline“ Скот ще предприеме един по-личен подход към съдбата на Наполеон и неговото домогване до върховете на френската политика. Противоречивият и труден характер на владетеля ще бъде разгледан и през погледа на неговата съпруга Жозефина, която е единствената любов и муза в живота му.

Зрителите ще станат свидетели и на някои от най-легендарните битки, които Наполеон е водил, както и на стратегиите и амбициите, които са се криели зад всеки ход на императора.

Изглежда Ридли Скот е решен да се пробва с проект, в който не един и двама други режисьори са се проваляли. Добър пример за това е покойният Стенли Кубрик, който още през 70-те планира високобюджетна продукция за Наполеон, но нито една продуцентска къща не е съгласна да отдели такава колосална сума за идеята. Скот явно обаче не се притеснява нито от парите, които амбициозният му проект ще глътне, нито от пандемията от коронавирус.

Заразата сложи на пауза редица продукции, които иначе се очакваха с нетърпение от публиката, като новия „Батман“ с Робърт Патинсън и поредното приключение от поредицата за Тор с Крис Хемсуърт. Режисьорът обаче се движи по своя динамичен график и е почти готов с други два свои филма.

На 14 октомври Скот обяви, че е приключил снимките на историческата драма The Last Duel, които бяха в Ирландия, и съвсем скоро ще се отправи към Италия, където ще завърши и Gucci – сюжет, който разказва за Патриция Реджани, съпругата на прочутия дизайнер Маурицио Гучи.

В ролята на Патриция влиза Лейди Гага. Кастът на Gucci включва и Робърт де Ниро, Ал Пачино и Адам Драйвър. Веднага след края на работата по този филм Скот ще започне и снимките на „Kitbag“. Въпреки това режисьорът вече търпи сериозни критики, особено заради избора на актьор, който да изиграе Наполеон.

Мнозина не са съгласни точно носителят на „Оскар“ Хоакин Финикс да влезе в кожата на владетеля, а аргументите са най-разнообразни. Една немалка част от недоволните смятат, че Скот трябва задължително да наеме французин за ролята и че американецът никак не е подходящ за образа, цитира webcafe.bg