Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Томислав Дончев закъса в Нова, изненадаха го с неудобни въпроси

Предполагам, че ще има нюанси в бъдещата заповед на здравния министър за носенето на маски на открито. Например при струпване на много хора. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на Нова телевизия. Що се отнася до заявката от протестите срещу властта – да не се носят маски на открито, Дончев коментира, че мерките се предлагат от учени и експерти, а не от политици. Той не хареса термина „политическа карантина“ и отрече да се въвежда такава.

По въпроса дали президентът Румен Радев трябва да е под карантина, след като още в неделя са му казали, че ръководителят на ВВС, с който е бил в контакт в петък, е болен от коронавирус, обяснението беше уклончиво: предполагам, че РЗИ го е предупредила, всеки съвестен гражданин би трябвало да се съобрази. Според Дончев, особено политиците трябва да са за пример.

Дончев закъса в отговорите за това как точно България спазва върховенство на правото. Въпросите от екипа на Нова тв го изненадаха, вероятно е бил спокоен, че в тази медия ще изрече дежурните опорки. Не можа да отговори също защо няма обществена дискусия за европрограмите, по които ще се отпускат пари от Брюксел. Единственото, за което се хвана, е енергоспестяващата програма, което означава нов период на саниране, но този път и на обществени сгради. Как обаче ще става това, кой ще изпълнява и как ще се кандидатства за обществените поръчки – нито дума.

За първи път от доста време водещите на сутрешния блок задаваха не само удобни въпроси и Томислав Дончев се оказа в трудна ситуация, защото му липсваха аргументи. Не можа да обясни защо точно преди изборите правителството и премиерът раздават пари. Не било предизборно, но така изглеждало, призна той, цитиран от frognews.bg