Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Каракачанов: Борисов е в добро здраве. Няма нужда вицепремиер да поема функциите му

Борисов е в добро общо състояние и не се налага функциите му да бъдат поети от вицепремиер. Армията пък била в пълна готовност да се намеси в борбата с епидемията, ако това се наложи.
Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който в момента се намира на полигона Корен, където се провежда военно учение на сухопътни войски.

Изказването му идва ден след като стана ясно, че Борисов е дал положителен резултат за COVID-19. Към момента състоянието му е добро, а той е поставен под карантина.“В момента не се налага подобни теми да бъдат обсъждани. Няма и нужда да се обсъждат. Може да се наложи дълго време да живеем с пандемията. Това не значи, че армията ще спре своята подготовка и няма да изпълнява задълженията си, вменени от Конституцията. Учението се провежда при взети извънредни мерки. Предварително са тествани военнослужещите, няма заразени, има един със съмнение. Той е установен още преди началото на учението“, посочи още Каракачанов.

Припомняме, че днес стана ясно още, че шефът на столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев внезапно е подал оставка. Тя е била приета от здравния министър. Мотивите все още не са ясни.СРЗИ се оказа в епицентъра на два скандала миналата седмица, предизвикани от COVID-19. Премиера Бойко Борисов и президентът Румен Радев бяха контактни със заразени и след като тестовете им бяха отрицателни, здравните власти им свалиха карантината. Впоследствие Борисов се оказа заразен, а Радев е с отрицателен тест информира frognews.bg