Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Брус Уилис отказа да сложи маска в аптека

Звездата от „Умирай трудно“ Брус Уилис отказа да носи маска в аптека в Лос Анджелис. Хора от персонала на аптеката са направили забележка на екшън звездата, но той не се е съобразил с нея и е напуснал аптеката, без да направи покупка.

От обкръжението на Уилис все още не са излезли с официално становище по случая. Носенето на маски за предотвратяване на разпространението на COVID-19 се превърна в катализатор за ожесточен политически конфликт в САЩ. Много републиканци следват примера на президента Доналд Тръмп, който не е склонен да носи маска и който насърчава своите привърженици да разглеждат маските като нарушение на личната им свобода.

Б.Р. – От института „Роберт Кох“ се съмняват в предпазващото действие на маските. Експертите от института препоръчват носенето на такива маски само на медицинския персонал. За здравите хора маските в делника са безсмислени, казва и председателят на Германското дружество по инфектология Бернд Залцбергер. Според СЗО, носенето на маска може да създаде измамно чувство за сигурност, покрай което да се пренебрегнат основни предпазни мерки като миенето на ръцете. От СЗО изрично подчертават, че обикновените памучни маски са абсолютно неподходящи за защита от коронавируса.

barometar.net