Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Д-р Николай Михайлов: Корнелия Нинова е изолирана фигура, с антураж, който бледнее около нея

Бойко Борисов е една очевидна политическа аномалия и управлява по корумпиран образец, той има алтернатива в лицето на хора от т.нар. градска десница, които имат дарбата на идеологически наемници. Те нямат самостоятелна воля, даже са интимно осрамени да бъдат патриоти. Те са хора, които изначално работят за собствената си кариера, доколкото са луксозни същества, но са и в непрекъсната връзка с посолствата на съответните страни, които суфлират модата на тяхното политическо поведение. От тези хора не може да се чака послание към националната ни общност, за да обедини този фрагментиран наш свят – коментира пред БНР д-р Николай Михайлов.

По повод президента Румен Радев той каза: „Не мисля, че Радев може да бъде ефективна алтернатива. Опитва алтернативно говорене с променлив успех и някои недъзи… Той е велико облекчение и нещо подобно на дар, но политически България остава незащитена на този етап“.

Психиатърът изказа мнение и за обстановката в БСП: „Корнелия Нинова е заета с това да се справя с вътрешен враг. Остава като изолирана фигура с антураж, който бледнее около нея. Нинова срещу Борисов – това огромно популистко тяло, демагог с извратена дарба да съблазнява тези, които желаят да си спестят по-сериозно мислене, има малко шансове да го събори… Имам очакване българските либерали да станат либерали, защото сега са номинални либерали“.

Д-р Михайлов допълни: „Ние нямаме политически елит на разположение, който може да поеме риска да удържа равновесие между васалната позиция на нашата страна и достойнството ни да обитаваме национална общност. Съпротива срещу културно-реформистката програма на тези, които осезаемо ще почувстваме скоро, през бодростта на нейните клиентели, през идеологическите наемници и безполитическия обслужващ персонал, ще усетим добре, че тези хора, готови на безгранично послушание, ще трябва да ни поставят в режим на това, което те мислят за наше освестяване. Те ще ни предложат това, което се мисли в Америка, в Брюксел, с уговорка, че мнозинствата в Европа са силно резервирани спрямо ставащото в Америка…