Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

СДС-Варна почете жертвите на кървавия Народен съд

СДС-Варна почете жертвите на Народния съд. Седесарите поднесоха венец на паметника на загиналите в центъра на морската столица и с огромна почит към паметта на нелепо отнетите животи се поклониха пред подвига на убитите.

„Къде щяхме да сме сега, ако тези хора ги е нямало? Ако не е била твърдостта им, дори страхът им? Затова, едно от нещата, които научих, е, че трябва да има календар на тези събития, за да връщат паметта за загубата на тези хора. Гордея се с връщането на земите. Гордея се с реституцията. Гордея се с Европейския съюз.

Това е СДС“ – каза областният председател на СДС-Варна д-р Янко Станев по време на поклонението. Той допълни, че няма как да се изтрие делото на всички, които поеха тежестта и негативите на реформите, върнаха земите на хората, направиха първите стъпки за влизането на България в Европейския съюз.

„Може и да се опитат да затрият СДС – може да потъне. В това токсично време потъват хора, потъват партии, потъват нации. Истината е, че нас ни има, а ни има, заради тях. И дядо ми е там“, заяви още д-р Станев. Седесарите сведоха глави в едноминутно мълчание и с падане на колене засвидетелстваха почитта си пред делото на загиналите, информира dnesplus.bg