Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Черепа поиска коалиция с „Има такъв народ“, Слави му отказа

Поредна партия потърси сближаване с формацията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“. Този път това беше бизнесменът Васил Божков, който с публикация на профила си във Facebook предложи коалиция между неговата партия „Българското лято“ и партията на Трифонов.

„Много от целите на Българско лято и ПП „Има такъв народ“ съвпадат. Политиките също. Предлагаме участие с общи листи на #избори2021″, пише Божков на профила си.

Статусът му беше придружен и с картинка, на която са показани посланията на двете политически сили и съвпадението на част от основните им цели.

Бизнесменът в момента се укрива от българското правосъдие в Дубай, след като прокуратурата му повдигна 18 различни обвинения, включително в изнудване и търговия с влияние.

Неговата партия „Българското лято“ беше регистрирана в съда на 5 февруари след известно забавяне.

Малко по-късно обаче предложението на Божков получи категоричен отрицателен отговор отново във Facebook, този път като статус в профила на Слави Трифонов.

„Още на 30 ноември аз заявих, че партия „Има такъв народ“ ще се яви самостоятелно на изборите. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал“, пише шоуменът и партиен лидер.

Веднага след дадения от шоумена отговор, Божков го разкритикува и го обвини в „силен егоцентризъм, още по-силни зависимости.“

„Слави – силен егоцентризъм, още по-силни зависимости. Стабилна патерица за хунтата. Жалко. Българското лято остава единствената алтернатива“, написа той на профила си във Facebook, цитиран от Фрогнюз.