Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Ковид-19 прецака PR-а на Борисов с ваксинацията

Защо, защо Бойко Борисов изкара Ковид-19? Ако не беше – трябваше да се ваксинира. Представете си какъв PR щеше да има: Излъчване на живо във фейсбук, запрятане на бялата риза, коментари по време на ваксинацията. Българите щяха да научат всичко за ваксината, поставена на премиера. Щяха да повярват, че е безопасна, необходима и навременна.

Но българите са недоверчиви хора. Те не вярват на ваксините, не вярват и на държавата си. Българите искат първо другите народи да се ваксинират, да се проявят страничните реакции от ваксините и тогава да пробват. Този процес може да отнеме 10-12 години, но българите не бързат.

По тази причина у нас започна масова ваксинация. Рекламни лица са ген.Мутафчийски и Ангел Кунчев. Но недоверието към ваксините остава. Вродената мнителност на българите, калена в османското робство и социализма не се поддава на призиви за ваксинация. Българите вярват на доц.Мангъров, който казва: „При условие, че смъртността от Ковид е под 0,3% да се вкарват ваксини, които не са толкова добре проучени, на хора, които са здрави и  тези ваксини не са напълно изпитани по правилата на добрата медицинска практика това ми се струва малко прибързано.“

Доцентът отказа да се ваксинира. Въпреки твърденията на медиците, че рискът от това Ковид-19 да протече тежко или да увреди някои органи е по-голям, отколкото рискът ваксината да предизвика тежки, странични въздействия – българите не вярват на учените и медиците.

Преди години ваксината срещу свински грип Pandemrix предизвика нарколепсия при хора с много специален генетичен признак. При общо 60 милиона поставени ваксини има 1300 случая, при които се стигна до развиването на нарколепсия.

Но как да обясниш на недоверчивите българи, че няма да развият автоимунно заболяване, ако се ваксинират? Няма как. Каквито и научни доводи да преведеш: че при PНК-ваксините и на теория не съществува опасност от промяна на генома, българите държат на своето: „Ваксините бяха направени набързо, не са изпитани и трябват години, за да се разбере до какви рискове водят!“

Е, друго щеше да е, ако Бойко Борисов се беше ваксинирал?! С думи прости щеше да обясни на българите да не се страхуват. И броят на ваксинираните щеше да се увеличи с N %.

Станимира Петкова

barometar.net

Нарколепсия: Хронично, неврологично заболяване, характеризиращо се с прекомерна умора през деня и епизоди на силна нужда от сън.