Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Минко Христов: През последните 4-5 години бяха инвестирани над 500 млн. лева в спортна инфраструктура

Въпреки пандемията и многото отложени културни и спортни събития, Дворецът на културата и спорта във Варна приключва 2020 г. с минимална загуба. Липсата на приходи е наложила съкращаване на служители и замразяване на текущи ремонти, но добрата организация и мярката 60/40 са помогнали на дружеството да излезе от пандемичната година сравнително успешно. Това заяви в ефира на Дарик изпълнителният директор и кандидат за депутат от ГЕРБ/СДС Минко Христов. Той очаква загубата от около 25 хил. лева. да бъде компенсирана през настоящата година. Повод за оптимизъм му дава почти запълненият календар на Летния театър, който се управлява от ДКС. Минко Христов пое дружеството през 2016 година с натрупани загуби от около 2 млн. лв. В следващите години тези загуби бяха стопени, но пандемията се отрази на работата на ДКС, който се издържа най-вече от спортни и културни събития.

Сцената ще отвори врати на 11 май и ще функционира до 28 септември. Вече са планирани 90 концерта, театрални и оперни спектакли, като за месеците юли и август няма свободни дати. На този етап се продават билети за половината капацитет от местата.

За първи път Дворецът на културата и спорта ще бъде домакин на европейско първенство по художествена гимнастика. То ще се проведе между 7 и 13 юни, а в него ще участват състезателни от над 40 държави. Преди него ще се проведе Световна купа по спортна гимнастика, а през август ще се състои европейско първенство по хандбал за юноши. В края на година ДКС може да приеме и световно първенство по карате.

Ако влезе в следващия парламент, Минко Христов би се чувствал полезен в сферите на спорта и културата. „През последните 4-5 години бяха инвестирани над 500 млн. лева в спортна инфраструктура, която се нуждае от специалисти. Нароиха се много спортни клубове, които освен от добра база се нуждаят и от специалисти. Трябва да насочим усилията към лицензиране на специалистите, които да влязат в училищата и да открият талантливи деца за големия спорт”, смята Минко Христов. Мениджърът е 24-ти във варненската листа на коалиция ГЕРБ/СДС за парламентарните избори.

dnews.bg