Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Почина журналистът Георги Коритаров

Журналистът Георги Коритаров е починал, съобщи изпълнителният директор на телевизия „Европа“ Георги Харизанов, в която той имаше предаване. Вчера по обяд журналистът е бил откаран в болница „Токуда“, където е дал положителен PCR за коронавирус, имал е и сърдечна недостатъчност, написа „24 часа“.

Георги Коритаров е роден е на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология – сърбохърватски език, в Софийския университет „Климент Охридски“. Владее сръбски, хърватски, руски, полски, английски и китайски, ползва и албански език.

Първата му работа като журналист е във вестник „Демокрация“ където е парламентарен репортер. Работи също за вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“.

От 1992 г. е в Радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас“.

От началото на 2005 г. Коритаров е в „Нова телевизия“, където води токшоуто „Коритаров Live“. По-късно става част от сутрешния блок „Здравей, България“.

На 21 ноември 2008 г. е уволнен от „Нова телевизия“ с мотив неспазването на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели. Българският хелзинкски комитет из­лиза с дек­ла­ра­ция в не­го­ва за­щи­та.

От 2010 до края на януари 2018 г. Георги Коритаров работи в телевизия „ТВ плюс“. От 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ в телевизия „Европа“.