Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Корнелия Нинова: ДПС ми направиха арогантно и нахално предложение

От трибуната на Народното събрание председателят на Парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова алармира, че от ДПС са се опитвали да склонят левицата да отложи внасянето на мораториума върху сделки на правителството в оставка, защото „има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове“:

„Уважаеми български граждани,

Това, което виждате в новия парламент, е старото задкулисие с нови лица. Чуйте аргументите – онзи ден предложението на „БСП за България“ е било „противоконституционно“, защото ограничаваме правата на изпълнителната власт, които са им дадени с конституцията. Днес вече „не е противоконституционно“ с новото предложение, с което се увеличават казусите, в които Народното събрание ограничава изпълнителната власт – и ще го подкрепят.

Онзи ден, пред всички камери, и пред ръководството на БСП, с мен се проведе арогантен и нахален разговор: „Оттегли това предложение, ще те подкрепим след една седмица, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове.“ Цитирам Йордан Цонев. И заставам с лицето си пред целия български народ, имам свидетели – цялото ръководство на групата. Дотолкова беше възмутен, че си позволи да го направи пред целия първи ред. А съм сигурна, че ако си върнете камерите, ще видите реакцията ми и страшния скандал, който се разви в рамките на 3 минути. Казах му: „Кой си ти, че ще казваш какво ще прави БСП? Вие може да командвате във вашата група, но не и в нашата партия“. – каза Корнелия Нинова.