Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Слави Трифонов отказа да състави правителство и ще върне мандата

Станислав Трифонов проговори. Според споделеното от него във Фейсбук – единственото място, където лидерът на втората по брой депутати парламентарна група в 45-тото Народно събрание епизодично ни информира за намеренията си – неговата партия отказва да състави правителство и ще върне мандата.

По думите на шоумена, партията му не разполага с необходимия брой депутати или партньори, за да си осигури стабилно парламентарно мнозинство.Той нарече другите формации, част от новото Народно събрание, „политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани“.

Според г-н Трифонов „предлаганата подкрепа не е подкрепа, а зависимост“

Готовност да застанат зад кабинет с мандата на „Има такъв народ“ заявиха новите формации в парламента – „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“, но те не могат да осигурят мнозинство от поне половината депутати. Старите партии – ГЕРБ, БСП или ДПС, също обявиха, че биха дали гласове за формиране на правителство, но до момента партията последователно отхвърля подобна възможност.

Трифонов обяви, че кандидатът за премиер на партията му ще бъде световният шампион по шахмат Антоанета Стефанова, която има икономическо образование и говори пет езика. Тя обаче ще върне проучвателния мандат „на секундата“, се посочва в съобщението.

Слави Трифонов завършва с намек за предсрочни избори: „законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор“.