Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Очаквах Мая Манолова да се появи на „Оскарите“

„Според мен партията, която управлява трябва да отиде да си вземе мандата и е редно да обясни, защо със 165 мандата не може да управлява. Да си покаже министрите. Ние им предложихме мажоритарния вот. Какво ще се случи следващите месеци, отново ще се дадат над 50 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого. Царят и Тодор Живков не успяха да съберат такова мнозинство“, заяви премиерът Бойко Борисов в живо включване във Фейсбук.

„Никой не ги кара да бягат – страхливец е този, който със 165 депутата казва, че не му достигат. Трябва да носиш цялата отговорност“, коментира Борисов и добави: „Цялото ми уважение към Антоанета Стефанова, но тя за всичко ще пита депутата Слави Трифонов. Това е голям страх“. „Беше ми интересно да видя техните експерти и министри. Със Стефанова ще трябва да си говорим само за шах. Малко са специалистите, които могат да оспорват нейните знания в тази област, но тук става дума за друго“, каза премиерът в оставка.

„Искат 240 депутати. Ние им предложихме такъв вариант – мажоритарен вот в два тура. Защо се отказаха?“, попита той.

По думите му ГЕРБ отново дават непоискана помощ, в която са вложили много труд.

Борисов подчерта, че ГЕРБ на базата на своя опит е опитала да създаде един добър план за възстановяване и че като партия са свикнали да носят отговорност. Целта на плана е да се подобри живота на хората като той е на базата на 4 основни стълба- наука и иновации, подкрепа за домакинствата за соларни панели, за бизнеса, енергийната ефективност на жилищата и в железниците за екологичен транспорт. ”Като гледам и безумията им, гледам че Дончева иска кореспонденцията с Брюксел, които хич не ги харесват тези работи”,каза Борисов.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев изтъкна, че по документа са работили над 200 души. Той отрече твърденията, че в плана има само „асфалт и стиропор”.

Той се пошегува, че е чакал на церемонията на Оскарите да се появи Мая Манолова:

„Очаквах Мая Манолова да влезе на „Оскарите“ и да им иска документацията. Обаче не се появи, това е за първи път, да грабне статуетката и да иска да я изследва”, каза премиерът в оставка, информира tribune.bg