Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Община Белослав към гражданите: Искате ли пристанище с 30 000 тона запалима течност?

Община Белослав разпространи петиция във връзка с изграждане на пристанище от фирма „Газтрейд“, като призова гражданите за активност. Ето текста на петицията:

Уважаеми жители на община Белослав,

На 08.06.2021г. от 11:00ч., е насрочено заседание на Експертен екологичен съвет към РИОСВ – Варна, съгласно Заповед на Директора № 90/21.05.2021г. в която е определен допълнителен състав към ЕЕС, в който ще вземе участие и община Белослав, като заинтересована страна. На заседанието ще се разглежда Доклад за оценка въздействието върху околната среда /ОВОС/ на Инвестиционно предложение за „Изграждане на пристанище за обществен транспорт с регионално значение за горива – Варна“ с Възложител „ Газтрейд“ АД.

В периода 2016-2021 г., водена от отговорността за опазване живота и здравето на населението, Общинска администрация – Белослав, многократно и аргументирано е посочвала явни пропуски, които пряко застрашават безопасността на населението, като е отстоявала своята позиция, за категорично несъгласие относно „Изграждане на пристанище за обществен транспорт с регионално значение за горива – Варна“ с Възложител „ Газтрейд“ АД, непосредствено до град Белослав.

В подкрепа на горното, Общинска администрация проучва обществената нагласа, като е организирана подписка, за всички които НЕ подкрепят реализацията „Изграждане на пристанище за обществен транспорт с регионално значение за горива – Варна“, гр.Белослав с Възложител „Газтрейд“ АД.

Всеки който желае да НЕ бъде изграждано пристанище за горива, на което ще акостират танкери всеки от който ще превозва до 5000 тона пробан-бутан, както и 30 000 тона лесно запалима течност, може да изрази, своето не съгласие чрез настоящата петиция или подписките!“

Общинска администрация
Белослав

barometar.net