Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

ГЕРБ все още очаква факти за подслушването

ГЕРБ вече дни наред настоява за изнасянето на доказателства, че службите са подслушвали политици. До момента не е изнесено нито едно доказателство за това. ГЕРБ ще изрази своята позиция относно действията на МВР и Прокуратурата, когато бъде изнесена цялата информация. В позицията се посочва и че настояват да се уважава разделението на властите и да се зачита тяхната независимост. „Прокуратурата в България е част от независимата съдебна система“, допълват от ГЕРБ.

Също така от партията на Бойко Борисов заявяват, че от деня на последните избори ГЕРБ е в ролята на опозиция – подложени са на компроматни атаки от страна на президента, на вътрешния министър Бойко Рашков и на голяма част от служебния кабинет, който действа като предизборен щаб на кандидат-президента Румен Радев.

Припомняме, че днес говорителят на служебното правителство Антон Кутев излезе с остра позиция, в която обвини прокуратурата, че с действията си по разследване всява страх сред новоназначените длъжностни лица в силовите структури, съобщава tribune.bg