Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Дъщерята на Ахмед Доган е новата звезда на макиажа в българското кино

Демет Доган, която от години трупа познания и опит в изкуството на грима, отговаря за визията на Ивайло Захариев и Силвия Петкова във втория сезон на „Пътят на честта“, който се снима в момента. Поредицата проследява драматичната история на една жена, изправена пред предизвикателството да остане вярна на себе си, въпреки нелеките житейски ситуации. След убийството на съпруга й тя показва на какво е готова една майка в името на детето си.

Демет има отговорната задача да бъде неотлъчно на снимачната площадка, да следи промените във визията на актьорите и да оправя грима в паузите между дублите. Преди да попадне в киното, тя работи като гримьор в НАТФИЗ, където преобразява студентите за учебните постановки. Умението й с четката и гримовете прави все по-голямо впечатление и Демет е поканена да помага за грима на водещите, участниците и журито в „България търси талант“.

Зад кулисите момичето демонстрира завиден за годините си професионализъм и впечатляващо възпитание. Знаменитостите, над чиито лица работи, никога не разбират чия дъщеря е гримьорката, която ги разкрасява. Демет се занимава професионално с грим от 2 години, когато изкарва тапия от специален професионален курс. Известно време работи в голямо студио, което затваря заради пандемията. Скоро след това се насочва към киното. Любопитно е, че майка й Ширин Карнобатлъ също е изкушена от изкуството. Миналата година тя изигра една от ролите в „Ягодова луна“, пише Галерия.