Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Дом „Младост“ е с нов собственик, ще строи жилищна сграда?

Варненци се обединяват срещу събарянето на плувния комплекс „Дом Младост“. Според граждани, на негово място, новите собственици на комплекса смятат да строят жилищна кооперация, съобщава Varna24.bg. По информация на медията, наемателите са били предупредени да напуснат обектите си в двуседмичен срок. Сред тях има и наематели на преотдадени обекти, наети преди месец, за които новите стопани са платили сериозна сума, без да са наясно, че бързо ще загубят инвестицията си.

Въпреки, че от години инфраструктурата на Дом Младост е в окаяно състояние и се руши, мястото остава предпочитано от варненци заради минералната вода в басейните и локацията си. След пандемичните месеци, басейните бяха отворени със сериозно завишени цени и въпреки това желаещи да ползват базата не липсваха.

Ето какво гласи коментар на треньорът по футбол Пламен Йорданов във фейсбук : „Намери се „решение“ за плувен комплекс „Дом Младост“ в гр. Варна…. ще бъде съборен изцяло, за да се направи жилищна кооперация и търговски площи, въпреки трите мола в близост… Честито! На практика единственият вариант за плуване на малки деца, предвид дълбочината на закритото и откритото съоръжение. Занемарено от години и вече завинаги ще е в историята…“

Наемателите са получили предизвестие до 20 юни да напуснат сградата. От Община Варна съобщиха за БНТ, че сградата никога не е била общинска собственост, но към момента няма и разрешение за строеж на мястото.