Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Борисов: Кюлче съм пипал само от златния резерв на БНБ

Бившият премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов даде извънреден брифинг относно санкциите, наложени от САЩ по закона „Магнитски“ на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски и Васил Божков. В брифинга участваха още Екатерина Захариева и Даниел Митов.

„Знаете, че аз съм вярващ човек (б.р. – кръсти се). Една стотинка не сме получавали от Божков. Пеевски не съм го виждал от 8 месеца. Пеевски е просто един „бивш депутат“. Кюлче съм пипал само веднъж в живота. Бях БНБ като премиер, за да видя златния резерв. Там кюлчета са натрупани в едни големи палети. Тогава от надзора ми казаха: „Тук има едно правило, ако някой може с два пръста да повдигне едно кюлче, то си остава за него“. А те са с такава конусовидна форма, че колкото повече се опитваш да го вдигнеш с два пръста, толкова повече ти се изплъзват. Това е единственият път, който аз съм пипал кюлче.

Борисов говори и за думите на Светослав Илчовски, който набеди Маги Бадер за Мата Хари: „Никога не съм я виждал и чувал. „Добър ден“ не съм й казвал. Как един, да не давам квалификации, може да набеди едно момиче“. Поднасям си извиненията към нея“.