Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Даниел Митов: Борисов не е лидерът, който Васил Божков се е опитвал да подкупи

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов коментира актуални политически въпроси в профила си във фейсбук:

„Вчера в bTV коментирах рестрикциите по закона „Магнитски“ и държа да подчертая няколко акцента:

  1. Със сигурност знаем, че политическият лидер, когото Васил Божков се е опитвал да подкупи, не е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Призовах нашите опоненти да не се превръщат в тривиални клеветници.
  2. Голяма част от разговора бе посветена на наложените санкции от страна на САЩ по закона „Магнитски“. Мотивите за въвеждането на санкциите са свързани с упражняването на корупционни практики от точно посочени лица.
  3. Служебният кабинет бърза да започне съставянето на списъци с фирми и физически лица, които също да бъдат подложени на ограничения по неясни критерии засега. Опасенията ни са, че по този начин могат да бъдат засегнати бизнеси, които нямат нищо общо с корупционните механизми, описани от OFAC.
  4. През въвеждането на репресивни по своята същност мерки, служебният кабинет се стреми да замени корупционните практики, упражнявани от санкционираните лица и техните фирми, и да ги замени със свои, подчинени на партиите, подкрепящи сегашното правителство и президента Радев.

Логиката на казаното е съвсем ясна и разбираема, освен за онези, които в момента се изживяват като „Работническо дело“. Много е лошо да си измисляш странни пропагандни тези и след това да вярваш в собствената си пропаганда.“