Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Млад автор представи своя книга и песен в Долни чифлик

В Народно читалище „Изгрев – 1919“ младият автор с корени от Долни чифлик, Георги Иванов представи книгата си „Сълзите ми по ранните треви“, като изпя и на живо песента, записана специално за нея.
Въздействащата балада е създадена от Красимир Гюлмезов – един от най-добрите български композитори.

Текстът на песента е дело на Георги А. Иванов. Книгата и песента вече бяха представени на фестивала „Пловдив чете“ и „Алея на книгата“ във Варна.
Проектът „Сълзите ми по ранните треви“ е нещо уникално за България, защото свързва в едно музика и литература. Начинанието е подкрепено финансово от Програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“.
Събитието беше особено важно и специално за Георги Иванов, защото той е израснал в Долни чифлик. Тук живеят баба му и дядо му, а майка му – Сияна Петрова, работи дълги години като лаборант в местната поликлиника.
Георги А. Иванов е роден през 1993 г. Завършил е Музикалното училище „Добри Христов“ (Варна) и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ (София) специалност „Поп и джаз пеене“. Успоредно със заниманията си като музикант пише и стихове.

„Сълзите ми по ранните треви“ е книга за съзряването и израстването чрез любовта, която може да нанася рани, но те кара да летиш, носи ти удовлетворението, че си открил смисъла на живота. Стихове, в които се усеща дъхът на съвременния човек с неговите мечти и идеали, желанието му да обича. Заглавието е поетична метафора,тематиката е универсална – всеки човек е преживял в една или друга степен сблъсък на мечтите си с реалностите на живота, влюбвал се е и е разлюбвал, обичал е и е страдал, търсел е и е откривал кои са важните неща в живота му.

barometar.net