Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Невярващите антиваксъри и наглият Боби Михайлов

Живеем в кошмар. Сред пандемия, която антиваксърите /повечето от които изкарали Ковид и по тази причина много ербап/ не признават ваксините и не подозират колко жесток и коварен е вариантът „Делта“. Но всеки разбира за какво става дума едва когато вирусът почука на вратата му. Или на тази на близките му. Безмислено е да се спори с хора предубедени, невярващи на медицината – нека се оправят сами. Българите сме мнителни хора, до патология. Винаги мислим, че някой иска да ни измами. Не вярваме на световната медицина, вярваме на клипчета във фейсбук, където лепят монети и вилици по рамената на ваксинираните. Майната им на антивакъсърите! Аз също бях такъв, докато вирусът не почука на вратата ми. Бях същият предубеден, мнителен българин, който не вярва на гадната фармацевтика, не вярва, че имаме кадърни лекари, не вярва на ваксините. Вече вярвам! Но няма да призовавам невярващите да се ваксинират. Нека всеки сам стигне до това решение. Рано или късно ще стигне.

На фона на пандемията се случват и други неща. Още не е разплетена загадката на Бермудския триъгълник, но дали някога ще бъде разгадано за какво си говорят Ивайло Цветков-Нойзи и Мария Игнатова по време на брака? Уж абсурден съюз, който може да се окаже спасителен за интелекта на Нойзи. Защото в живота е нужен баланс. Не може до човек знаещ 6-7 езика, изчел един вагон книги да стои друг такъв. Какво ще правят по цял ден? Ще се „замерят“ с цитати на Сократ, Софокъл, Ницше и Шопенхауер? По-добре да има забавен, лек, ведър човек, като Мария. Виждал съм толкова скучни двойки на тъй наречените интелектуалци – от тях лъха на мухъл, спарено и на безкрайна скука. Сетих се и за този впиянчен Денди, който имаше жена до себе си – подобен вампир, но тя избяга някъде.

Но няма къде да избяга българския футбол от Боби Михайлов. Не само впиянчен, но и чалгар, женкар, самонадеян тип и интригант по душа – 16 години бившия герой от САЩ „управлява“ родния футбол. И го доведе до крах. Дори Бербатов не можа да убеди президентите на клубове, че Михайлов трябва да си ходи. Нагъл и долен тип, който ще бъде запомнен с пиянските си изцепки, не като вратар или управленец! Едва ли му пука – как нормален човек да разбере какво се случва във впиянчения му мозък?

Иво Югов

barometar.net