Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних: На тези избори съм сигурен, че ще изберем между истината и лъжата

Парламентарната коалиция ГЕРБ-СДС представи днес пред журналисти кандидат-депутатската листа за 3-ти Многомандатен избирателен район-Варна.

Събитието се състоя в емблематичния Юнашкия салон в морската столица. Областният координатор на ПП ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних представи кандидатите за народни представители за 47-то Народно събрание.

„На тези избори съм сигурен, че ще изберем между истината и лъжата. Убеден съм, че и президентската двойка, която подкрепяме, проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева ще спечели убедително президентските избори. Разбира се, ще водим позитивна кампания, но няма да спестим това, което се случва. По-скоро всичко онова, което е спряло от служебните кабинети. Като започнем от проектите, които касаят не само Варна, а и цяла Северна България, АМ “Хемус“ и вземането на решение за АМ “Черно море“; като изграждането на втори Аспарухов мост, проектът за индустриалната зона, по който заедно всички работихме, спирането на проектите за градската среда. Всичко това трябва да се промени и да се върнем към онзи темп на работа, който всички помним и заслужаваме. Затова и слоган на кампанията на ПП ГЕРБ е „По-силни от хаоса“. Защото този хаос наистина трябва да спре! За нас е важно на 14 ноември да се поздравим с убедителна победа“.

С тези думи Иван Портних откри представянето на листата и напомни победата на кандидатите на коалицията във Варна на предходните парламентарни избори.

Водач на листата отново е проф. д-р Костадин Ангелов, бивш министър на здравеопазването, който преведе страната през нелеките етапи на коронакризата.

Втори е успешният министър на младежта и спорта отново от кабинета Борисов Красен Кралев, чийто принос в областта на спорта и младежките дейности е запомнящ се.

Трети в листата е дългогодишният секретар на ГЕРБ-Варна Павел Христов, четвърта е Славена Точева – младо попълнение в групата депутати на ГЕРБ-СДС.

На пето място е адв. Бранимир Балачев – председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Варна, председател на ПК „Финанси и бюджет“към Общински съвет-Варна.

Шестото място е отредено за кандидата на коалиционния партньор в битката на парламентарните избори от СДС-Варна доц. д-р инж. Медиха Хамза.

Доц. Хамза е преподавател в Медицинския университет –Варна, бивш заместник-декан на Електротехническия факултет към Техническия университет-Варна, социално и обществено ангажирана, с два мандата общински съветник и огромен принос в социалната политика на община Варна.

Седмото място е за младият предприемач, бивш общински съветник и председател на районната структура на ГЕРБ в Аспарухово Мартин Андонов, а осмото място заема д-р Лидия Маринова, известен и уважаван в морската столица педиатър, бивш заместник-кмет на Варна, бивш общински съветник с огромен принос в здравната и социалната политика на община Варна.

barometar.net