Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Сашка Васева се нуждае от 80 000 евро за операция

Състоянието на певицата не е добро по думите на съпруга й: „Ние сме в Германия, тук й направиха най-различни изследвания и докторите дават шанс, че след операцията, здравето й ще се подобри. Този тумор трябва да се махне възможно най-бързо, след това тялото й ще се пребори, дори зрението й ще се върне, но по-бавно след всичко друго“, сподели от Мюнхен Христо Бакърджиев.

Той много трудно убедил певицата да си направи операцията, тъй като била изплашена. „Няма какво да се рискува вече. Но знаете, тя е горда, не иска да проси от хората, защото никой в държавата ни не е богат в момента“, казва Христо.

Той категорично отрече да е давал сметка, по която хората да превеждат суми за операцията. „Не е имало изобщо такова нещо и трябва да се знае. Иска ми се да се обърна към богатите приятели на Сашка, ако искат да помогнат, и да направим някаква кампания за нея, тя го заслужава, както и всеки, направил нещо за тази страна“, тъжен е мъжът на изпълнителката.

„Току-що свърши консултацията ми с докторите. И те не знаят точно колко ще струва възстановяването й, но самата интервенция ще е 80 000 евро. Екипът е готов да почне веднага щом получи съгласие от нея и се съберат парите. Да, знам, че и у нас има добри специалисти, но нито техниката и апаратурата са добри, нито условията в болниците. Знаете и че времето е пандемично, как да имаме доверие, че всичко ще е както трябва? В Германия условията са много по-добри“, каза още Бакърджиев.

Въпреки тъжната ситуация, в която се намира семейството, Христо вчера се чудеше как да изненада жена си за рождения й ден. Васева навърши 55 години.

„Освен цветя ще видя с какво друго може да я зарадвам. Тя се държи и вярва, че ще се оправи. Целия ден й се обаждат хора, нейни приятели и колеги за празника и се измори от разговори по телефона, гледаме да не я напрягаме“, допълни още Бакърджиев и припомни началото на заболяването на жена си.

„След толкова години ходене по доктори невролог й сложи точната диагноза – тумор на мозъка, който притиска очния нерв. Загубихме поне десет години, в които Сашка мислеше, че не вижда заради атрофия на очния нерв, а то съвсем друго било“, смята мъжът на Сашка.

Според него певицата се държи и постоянно се моли.

„Ние всички се молим с нея, децата се опитват да я разведряват, говорят с нея постоянно“, тъжен е Христо.

„Винаги съм живяла с благодарност. Вече се убедих, че здравето е условие за щастието и абсолютно нищо не може да го компенсира. Опитвам се да съм благодарна дори за тези изпитания в момента, защото душата ми се развива чрез тях, а тя е на земята, за да се учи. Надявам се да разбера защо дойде това изпитание, защото то е голямо предизвикателство не само за мен, а и за всички хора около мен, за моите близки“, твърди Сашка в последното си интервю.