Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

По повод Деня на будителите доц. Хамза дари книги за библиотеката на Читалище „Просвета -1927“

Като човек, ангажиран с читалищната дейност, тя призова на този ден всеки да закупи книга, да я подари или просто да я дари в библиотека. По думите ѝ, това е добрият пример за подрастващите.

„На този ден трябва да си спомним за онези будители в нашата богата история, които са ни дали четмо и писмо, които са воювали за най-ценното – свободата ни. Да почетем всеки, който е оставил културно и духовно наследство за нас, което ние да оставим на децата си. Да благодарим на всеки, който е „пробудил“ у нас любовта към науката, към българското творчество и обичаи“, каза доц. Хамза пред ДНЕС+.

По думите ѝ, този ден е не само почит към будителите в нашата история, а и ден, на който да си спомним нашите учители, да им благодарим за всеотдайността и знанията. Апелът на доц. Хамза е към младите – ученици и студенти, да уважават и тачат учителите си. Те са нашите съвременни будители.

Доц. д-р инж. Медиха Хамза е кандидат за народен представител от СДС-Варна в коалицията ГЕРБ -СДС за 47-то Народно събрание. Тя е преподавател в Медицинския университет във Варна, автор на множество научни публикации, бивш заместник-декан в Техническия университет.

Честит празник на всички съвременни будители!