Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

ТИМ се размърдаха: правят западната трибуна на стадион „Варна“

ТИМ строят западната трибуна на Стадион Варна – снимки от обекта се появиха във фейсбук и предизвикаха разнопосочни коментари. Повечето варненци не вярват стадиона скоро да бъде завършен, други се надяват, че това ще стане. ТИМ строят стадион „Варна“ близо 15 години, но не могат да го завършат. Те продадоха прилежащи парцели, за да финансират строителството, надяваха се и на помощ от държавата. Сега са решили да завършат западната трибуна, но кога ще бъде готов стадионът никой не знае.

През 2019 г., Марин Митев каза, че стадионът ще бъде завършен навреме, но какво означава за него „навреме“ – един Господ знае. Може да е след 15 години, може след 5, може след 50. Обещанията от страна на ТИМ се проточиха през годините, и едва ли те самите знаят крайния срок за завършване на стадиона. Какво остава за Община Варна, която е съдружник в дружеството „Спортен комплекс Варна“.

Иначе в сайта на „Химимпорт“, част от групата ТИМ има информация за стадиона. Тя изглежда примамлива за окото, но реалността, с която варненци отдавна свикнаха е друга – ТИМ въобще не бързат да построят стадиона. И никой не ги притиска да го направят. Нито общината, нито спортната общественост на Варна.

Ето информацията за стадион „Варна“ от сайта на „Химимпорт“:

„Спортен комплекс Варна” е най-модерният и най-големият по размерите си проект на българското Черноморие. Той включва в себе си футболен стадион, зали за тренировки и фитнес, паркове за отдих и веселие, жилищни сгради и търговски площи.

В основата му е заложено изграждането на супермодерен футболен стадион, отговарящ на стандартите на ФИФА, с включени гимнастически и фитнес зали, подземен паркинг, бизнес клуб, конферентни зали, офиси и ресторанти. Проектът има за цел да предостави широк спектър от социални и развлекателни дейности и услуги в един от най-гъсто населените райони на Варна.

Стадионът има капацитет за 22 000 седящи зрители и подземен паркинг за приблизително 800 коли

„Спортен Комплекс Варна” ще промени изцяло съществуващата инфраструктура на територията на жилищен комплекс „Бриз” и кварталите Левски и Чайка. Местоположението на внушителния

проект ще позволи пряка връзка с повече от 140 000 жители, обитаващи района в непосредствена близост. Отличната локация дава възможност чрез градския транспорт за бърза и достъпна връзка с всяка точка на града и с туристическите дестинации извън него.

Акционери в „Спортен комплекс Варна” АД са „Химимпорт” и Община Варна. „Химимпорт” притежава 65% от капитала на дружеството, а Община Варна – 35%. „Спортен комплекс Варна” АД е учреден на 26.05.2005 г. Общият капитал на дружеството е 34 575 000 лв.

barometar.net