Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Във Варна предстои пълно обновяване на площад Лаврентий

За това информира кметът Иван Портних и допълни:
След мащабни ремонти на междублокови пространства в района на Погребите, където от години не бе обновявана инфраструктурата, резултатите са факт – изградихме нови тротоари, паркоместа и преасфалтирахме улици.
Предстои пълно обновяване на площад „Лаврентий“. Зоната е разположена между ул. „Панайот Волов“, ул. „Хараламби Ангелов“, ул. „Кракра“.
Осигурили сме средства за ремонт на алеите, за нова паркова мебел, озеленяване. Съществуващите детска площадка и спортно игрище предстои да бъдат напълно обновени. Предстои избор на изпълнител по закона за обществените поръчки, след което започваме работа.

Кметът Портних не пропусна и квартал Виница, за който е осигурено финансиране за два проекта:

  • ремонт на ул. „Св. Св. Константин и Елена“
  • ремонт на ул. „Цар Борис III“
    Предстои избор на изпълнител по закона за обществените поръчки. След провеждането на процедурите и спазване на законоустановените срокове започваме работа на терен.
    Първият проект е за основен ремонт на ул. „Св. Св. Константин и Елена“ – в участъка от ул. „Цар Борис III“ до гробищния парк. Предвиждаме ремонт на трасето, изграждане на тротоари с осигурена достъпна среда, реконструкция на ВиК, нова техническа инфраструктура и улично осветление.
    Вторият проект е за основен ремонт на ул. „Цар Борис III“ – от бул. „Осми приморски полк“ до пресичане с Фатрико дере. Предвижда се ремонт на уличното платно, изграждане на нови тротоари с осигурена достъпна среда, продължаване на вече изградено велотрасе, реконструкция на ВиК проводи и нова техническа инфраструктура. – сподели Портних.
  • barometar.net