Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Корнелия Нинова подаде оставка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка заради слабия изборен резултат на левицата. Тя го определи като катастрофален, особено четвъртата позиция след ДПС.

Нинова заяви, че отговорността е нейна и че една група от БСП ѝ иска оставката от 5 години, но е изненадана, че това се прави и от служебния кабинет в лицето на Антон Кутев.

„Абсолютно съм изненадана и че оставката ми се иска от Румен Радев и Илияна Йотова. Препоръчвам им да не се занимават с БСП – да си гледат теми като здравето, цените и да не инжинерстват в БСП. ИК на Румен Радев да си гледа балотажа, а не да се занимава с оставките и ръководството на БСП“.

„Не обвинявам никого, вината е само моя, че мълчах в името на това партията да има единство, да сме авторитетни и да помагаме“.

„През тези години у хората остана впечатлението, че ние нещо си се караме помежду си и мълчейки, смятайки, че като не отговарям, ще създам образ на единство, не обясних, че става въпрос за борба със задкулисието в БСП. За борба със зависимостите и за желанието ми да изчистя БСП от тези зависимости. Вътрешната опозиция в БСП през тези години се отглеждаше от Бойко Борисов. Работата й беше да руши БСП отвътре“, категорична бе Корнелия Нинова.

„Бойко Борисов падна от власт и тази опозиция се прехвърли в служебния кабинет. Тя диктува кадровите назначения, тя получава обществени поръчки и тя продължава със същата си работа вътре в БСП. Тази опозиция по време на кампанията работи за „Продължаваме промяната“, допълни тя.

На следващо място Нинова посочи, че новата президентска партия „Продължаваме промяната“ по изчисления на социолози е отнела между 10 и 15% от БСП.

Изпълнителното бюро свиква заседание на Националния съвет тази събота. Той трябва да даде мандат за водене на преговори за съставяне на правителство и да свикаме Конгрес в началото на януари вероятно, който да констатира моята оставка, за да няма объркване, интерпретации, каза Нинова.

БСП е партия на ред и правила. След констатирането на Конгреса на оставката ми се избира един от сегашните ми заместници, който да организира пряк избор за следващ председател на БСП. Дотогава провеждаме сериозни задълбочени разумни и отговорни разговори за съставяне на правителство и за извеждане от кризите на България и помощ на народа, каза още Нинова.

В началото на пресконференцията стана ясно, че БСП ще започне преговори с Кирил Петков и Асен Василев за съставяне на правителство и после във формата на работни групи за изготвяне на програма за бъдещ кабинет.

tribune.bg